e
Banner

Etiketler: ziya altunyaldız



Gıda ürünleri, artık gümrük kapılarında beklemeyecek



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında bitki ve bitkisel ürünler, gıda maddeleri ve hayvancılık ürünlerinin ülkeye giriş çıkışının yapılacağı gümrük kapılarını belirlemek için işbirliği protokolü imzalandı.

 




Gümrüklerde 6 yeni adımla hız ve rekabet dönemi


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Gümrük

Dış ticarette rekabetçi bir yapıya kavuşmak için lojistik süreçlerin mutlaka kolaylaştırılması gerektiğinin altını çizen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, ‘Tek Pencere’, ‘Yerinde Gümrükleme’, ‘İzinli Gönderici’ ve ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü’ uygulamalarının yanı sıra Ortak Transit Rejimi ve Elektronik Ön Beyan gibi sistemlerle gümrüklerde bekleme sürelerini önemli oranda düşüreceklerini söylüyor. Altunyaldız, ihracatta 14, ithalatta ise 15 gün süren işlemlerin yarıya yarıya azalacağını, konteyner başına 990 dolar olan maliyetlerin ise 650 dolara ineceğini aktarıyor.




Türkiye-İran gümrük idaresi toplantısı gerçekleşti



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, İran sınırındaki Van Kapıköy’de yapımı süren Türkiye’nin ilk tren x-ray sisteminin yıl sonunda faaliyete geçmesinin planlandığını bildirdi. 

 




Yeni Sınır Kapısı Sistemi Dünya’ya örnek oldu



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Türkiye’nin sınır kapılarını modernize etme modelinin dünyada örnek gösterildiğini söyledi.